De rigtige rammer skaber trivsel

Når forældre, unge eller sagsbehandlere kommer på besøg på Kvadderkjær, giver de alle udtryk for, at her er en familiær stemning. Vi gør meget ud af, at Kvadderkjær skal ligne et almindeligt hjem, da vi ikke tror på, at de unge trives i omgivelser, som er for institutionspræget. Kvadderkjær er en gammel gård fra 1800 tallet, og alle rum er bevaret med respekt for husets historie.

Når de unge flytter ind, får de selv lov til at indrette deres værelset, så det bliver deres eget værelse. De skal føle sig hjemme på Kvadderkjær, hvilket er med til at give dem en fornemmelse af, at de er en del af et fælles projekt – nemlig at gøre Kvadderkjær til et dejligt sted at være.

I hverdagen har vi en madmor, som går og hygger omkring drengene. De får serveret sund mad 3 gange om dagen, og mange af de unge deltager desuden i madlavning og er selv med til at lave madplaner.

Kvadderkjær ligger i Klitmøller, som også bliver kaldt “Cold Hawaii”. Det er et helt specielt sted, da området er et mekka fra folk, som godt kan lide at udfordre naturen. Her er mulighed for surf, windsurf, kitesurf, mountainbike, løb, cross, gokart etc., og som sted er vi kendt for, at både personale og de unge laver mange aktiviteter i hverdagen.

Rundt om Kvadderkjær har vi store græsarealer, hvor vi kan spille fodbold og lave andre aktivteter. Huset ligger ned til en å, hvor nogle af de unge bader hele året rundt.

Vi har ikke haft nogen omplaceringer eller ufrivillige hjemsendelser i 2014 og 2015, og vi evner altid at etablere de helt rigtige rammer for hver anbragt, så vi konstant matcher indsats med behov.

Som pædagogik er vi meget anerkendende og den bærende tilgang er baseret på KRAP.