Pædagogik

Pædagogikken på Kvadderkjær bygger på mere end 25 års erfaring med socialt belastede unge. At få succes med de unge handler i høj grad om, at vi har en stor viden om målgruppens behov.

Via en grundig visitation så vi først identificerer den ugens behov, kan vi skræddersy et forløb, som møder den unge, hvor han/hun er, så vi sammen opnår det bedste resultat.

Vi tror på, at alle mennesker har nogle ressourcer, uanset deres baggrund. Det er vores opgave at finde frem til disse ressourcer, så vi kan styrke dem endnu mere. Vores pædagogik er derfor bygget op omkring KRAP, som står for Kognitiv, ressourceorientere og anerkendende pædagogik.

Til at dokumentere vores arbejde har vi fornyligt implementere ISU Plus, som vi bruger til effektdokumentation og funktionsudredning. Herudover har vi udviklet vores eget it system, Mega-journal, hvor personalet dagligt beskriver hverdagen med hver enkelt anbragt. Herudover bliver systemet brugt til at fastholde personalet i de udviklingspunkter, som gør sig gældende for hver anbragt.

Vigtigst af alt er vores personale, som har dedikeret deres liv til at hjælpe udsatte. For dem er det ikke kun et arbejde men en passion, hvilket de anbragte kan mærke i hverdagen. Kun via relation, indlevelse og nærvær kan vi hjælpe udsatte mennesker.