Gode historier og udtalelser

Vi har utallige eksempler med unge, som har ændret deres liv efter et kortere eller længere ophold på Kvadderkjær. Her er nogle få eksempler:

Dreng fra Viborg kommune, som gennem længere tid har været en stor belastning for kommunen og borgere. Efter nogle år på Kvadderkjær, får drengen afsluttet 9 klasse og begynder i lære som tømrer. Er i dag færdig som tømrer, har fast arbejde og fortsat en ivrig og dygtig surfer.

Unge dreng fra Hjørring, som startedede i enkeltmandsprojekt. Blev hurtigt overført til Kvadderkjær, hvor han blev bidt af en gal gokartkører. Fik afsluttet sin 9 klasse og flyttede hjem til sine forældre. Går i dag på Handelsskolen og har fået en kæreste. Bor fortsat hjemme og har et godt forhold til forældrene.

Unge dreng fra København, som var forgangsmand for en del kriminalitet. Har fået sin 9 klasse og er i gang med uddannelse. Har valgt at blive boende i Jylland og opgive sit gamle netværk.

Ung dreng fra Randers, som var kommet ud i misbrug. Blev vild med at surfe og fik afsluttet sin uddannelse. Bor nu i Thy, har arbejde og har stiftet familie.

Unge dreng fra Hobro. Svært plaget af ADHD og var træt af skole. Fik afsluttet sin 9 klasse og er færdig som mekaniker. Bor hjemme ved sin familie og har fast arbejde.

 

Udtalelser fra forældre samt sagsbehandlere:

Et forløb og en plan som alle er enige i og kan støtte op omkring.

Citater sagsbehandlere

 1. ’… Kvadderkjær er et opholdssted med en sund og autentisk pædagogisk tilgang til de unge. Det er nemt at samarbejde. Der er altid en åben og ærlig dialog, og så får man det man aftaler og det man betaler for’.
 1. ’Som opholdssted er de faktisk beskedne… De strækker sig langt for at løse aftalte opgaver.
 1. På Kvadderkjær giver man ikke bare op…
 1. Personalet er dygtige til at arbejde med det fælles 3. – aktiviteter. De går på opdagelse efter de unges interesser og bruger aktiviteterne til at skabe relationer. På kort tid har jeg set dem etablere relationer til unge, som man aldrig havde drømt om. De giver de unge succesoplevelser og flytter grænser. Det giver de unge selvtillid og fornyet selvværd.
 1. Det pædagogiske personale er passioneret. De gør det, fordi de ikke kan lade være…
 1. Og hvis der er en ung der vil noget helt særligt – noget der kræver ressourcer, de ikke har i forvejen, så henter de en medarbejder ind med den nødvendige kompetence…. En medarbejder der har den samme interesse som den unge’.
 1. Jeg synes, at ledelsen er ansvarlige og sørger for den nødvendige uddannelse og opkvalificering af det pædagogiske personale. Hvis de mangler kompetencer har jeg erfaret, at de opsøger specialister eller sørger for at opkvalificere deres egne medarbejdere.
 1. Også i forældresamarbejdet viser personalet en direkte og ærlig kontakt. Det skaber tryghed for familierne. Det er mit indtryk, at de gør meget ud af at inddrage forældrene i samarbejdet og inviterer dem på besøg i weekender og ferier, så de har mulighed for at være sammen med deres børn under trygge og sikre rammer.
 1. Jeg har intet at udsætte på samarbejdet, og vil til enhver tid være tryg ved at anbringe børn og unge på Kvadderkjær.

Citater ’far til anbragt dreng’

 1. Allerede efter første besøg var vi helt trygge ved, at vores søn skulle anbringes på Kvadderkjær. De tog rigtig godt imod os og kunne forklare, hvad der skulle ske.. Og så lå det tilpas langt væk fra alting – knallerter, stoffer – ja, alt! Helt derude vestpå er der stille og roligt – det er vigtigt!
 2. Vi havde undersøgt forskellige muligheder, da vores søn skulle anbringes, men vi var ikke i tvivl om, at Kvadderkjær var det rigtige sted for ham.
 3. Man er jo ked af det, når ens dreng skal anbringes, så det er altså også vigtigt som forældre, at det føles rigtigt… Vi er altid blevet spurgt til råds om, hvad der skulle ske, og vi har aldrig følt, der er blevet talt eller handlet hen over hovedet på os.
 4. I starten havde vi brug for en tæt kontakt med Kvadderkjær, det hele var jo så nyt – både for vores dreng og for os. Vi kunne ringe når vi ville og vi har aldrig følt, at vi har været til ulejlighed.
 5. I weekenderne tog vi ofte til Klitmøller Camping, så vi kunne være sammen som familie og med opholdsstedets personale i baghånden. Og da det blev for koldt i campingvognen stillede Kvadderkjær et sommerhus til rådighed, så vi stadig kunne være sammen i weekenderne.
 6. De er kanon-gode til at tackle disse drenge… Alle disse fysiske aktiviteter de tilbyder – og medarbejdere, der selv brænder for det. Det kan godt være, at drengene ikke gider i starten, men de presser dem på den helt rigtige måde, så de til sidst ikke kan lade være… Men det er altså vigtigt, at personalet bliver ved med at fastholde drengene, for ellers kan de meget let miste interessen igen.
 7. De har levet 100% op til forventningerne. De har virkelig gjort en forskel for vores søn og for vores familie.
 8. Man hører jo så meget i medierne… Om dårlige erfaringer på opholdssteder og vi tænker hver gang…’kan det virkelig være rigtigt eller har vi bare været usandsynlig heldige på Kvadderkjær’?!
 9. Jeg kan sige det meget enkelt – De gør en kæmpe forskel!