Forord

“Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre uden at han holder noget af dets liv i sin hånd. Det kan være meget lidt, en forbigående stemning, en oplagthed, man får til at visne, eller som man vækker, en lede man uddyber eller hæver. Men det kan også være forfærdende meget, så det simpelthen står til den enkelte, om den andens liv lykkes eller ej”

K.E. Løgstrup, Den etiske fordring, Gyldendal 1956.

Mere end 14.000 børn og unge er anbragt i Danmark. Børn og unge der alle fortjener det bedst tænkelige alternativ, når det ikke er muligt at bo hjemme hos familien, og i fritiden være sammen med venner og skolekammerater.

På Kvadderkjær har vi en passion for at hjælpe unge drenge. Vi vil først og fremmest give de unge et ophold, hvor de trives og udvikler sig. Trivsel er hele fundamentet for udvikling, og vi er stolte over, at stort set alle de unge på Kvadderkjær, er rigtig glade for at være her. Samtidig vil vi også være kendt for at være en god og troværdig samarbejdspartner – både i forhold til de unges private netværk, men også i forhold til det professionelle. Vi er en arbejdsplads, hvor alle ansatte er glade for at gå på arbejde, og vi har en gennemsnitlig ansættelse på 7 år.

Kvadderkjær ligger i Klitmøller i Thy. Klitmøller bliver i surferkredse kaldt COLD HAWAII. I den vilde, fantastiske natur er der ”højt til loftet”, og for de unge på Kvadderkjær er det oplagt at prøve kræfter med tidens mest populære og eftertragtede vandsportsaktiviteter. Hvis de unge hellere vil køre gokart, motocross, mountainbike eller udfordres af helt andre aktiviteter uden bølger og benzin, er det også en mulighed. Her er noget for enhver smag og langt fra storbylivets fristelser.

Unge der anbringes på Kvadderkjær vil møde voksne, der kan favne præcis de vanskeligheder, de bringer med sig, og vi møder altid de unge i øjenhøjde.